Ammonitter

Reference: 26218

Små flotte Ammonitter på latin: Cleoniceras sp.

DKK 40.00 inkl. moms.

Mere info

Små flotte Ammonitter på latin: Cleoniceras sp.
De smukke
ammonitter er halveret og poleret for at fremhæve den indre struktur

Ca. 360 millioner år gammel.
Land: Madagaskar     
Str. ca.: 4 - 5 cm.
Kvalitet : God.

GeologiskAmmonitter er en uddød race af Cephalopoderne. De opstod i Silur tiden (435-410 mio. år siden) og opstod i store mængder verden over i Kridt tiden (175-65 mio. år siden). Ammonitter er vigtige fossiler for geologerne til at kunne bestemme tidsperioder.
I kridt tiden blev skallen stærkere og mere strømlinet. Forskellige former dannedes såvel som snegleform og udrullede former. Deres levetid har formentlig været 1-6 år med en stor majoritet på 2-4 år. De levede af plankton, søliljer og små orthoceras. Hovedsagelig fra havbunden men også ved at svømme rundt ved en slags jet fremdrift ved at skyde vand ud.
Ammonitter levede udelukkende i vand og deres findesteder kan derfor også være en hjælp til bestemmelse af forhistorisk havområder.
 
Skallen indeholder smårum adskilt af vægge der kaldes septa. Et rør der forbinder kroppen med rummene og giver dyret mulighed for at kunne fylde eller tømme rummene for vand for derved at kunne stige og synke kaldes siphuncle. Kun det sidste og største rum var beboet.
Nutidens blæksprutte er efterkommer af ammonittentilbehør