Buddhaer  

Buddha er et æres navn der på sanskrit betyder 'den opvakte' eller 'den oplyste' og kan henvise til den historiske Buddha Siddharta Gautama eller til andre, der har opnået den samme grad af oplysning.
 
Gautama Buddha er altid afbilledet tynd. Billeder og figurer af Gautama Buddha er meget populære for tiden og den feminine udstråling har betydet, at nogle tror der er tale om en kvindelig Buddha, det er det ikke, det er Gautama Buddha.
 
Siddhartha Gautama som er født ca. 563 f.Kr. og døde ca. 483 f.Kr. var en filosof, kendt for at have stiftet buddhismen. Viden om den historiske Buddha bygger på sagn og legender, hvoraf Buddhalegenden er den mest kendte. Indholdet har en stor religiøs og symbolsk betydning.
 
Efter sin oplysning drog Buddha rundt i blandt andet Nordindien og forkyndte sin lære og om hvorledes man frelser sig selv. Undervejs stiftede han en munke- og nonne-ordenen.
 
Den "tykke Buddha" som fejlagtigs i vesten kaldes for Buddha, hedder faktisk Budai eller Daduzi (kinesisk) eller Hotei (japansk) og er en omvandrende munk fra Kina kendt for sit gode humør "Happy Buddha".
Daduzi "ham, med den store mave" og Budai betyder "Stofsæk" og hentyder til den sæk han altid har med sig.
 
Budai eller Daduzi figuren sidder ved indgangen til mange buddhistiske templer og er på kinesiske restauranter, så det kan være derfor at europæere forveksler ham med Buddha. Hans tykke mave skal ses som et symbol på lykke og velstand.
 
Budai eller Daduzi figuren har i Kina haft status som en inkarnation af den fremtidige Buddha, så han er også blevet dyrket som en religiøs figur.
 
Europæer og folk fra vesten der besøgte Kina eller Asien, har nok syntes at den glade tyksak var sjov at tage med hjem. Budai  eller Daduzi er en populær religiøs figur i Kina, men han er ikke nogen Buddha.

Buddhaer Subcategories